Град поклонио књиге Првој крагујевачкој гимназији

Акцији опремања библиотеке Прве крагујевачке гимназије, која је почетком године страдала у пожару, прикључио се град Крагујевац са близу 300 наслова. Књиге је данас директорки Славици Марковић уручио Миљан Бјелетић члан Градског већа.

Ово је гест солидарности, али и друштвене одговорности што и јесте обавеза локалне самоуправе, рекао је Бјелетић. Крагујевачка гимназија представља део културног идентитета града и због тога нам је важно да прикупљањем нове библиотечке грађе сачувамо и унапредимо то богато културно – историјско наслеђе. Међу овим књигама има и капиталних дела, неколико монографија, затим, књига о историји Крагујевца, а има и дела крагујевачких стваралаца које је кроз пројекте у области културе подржао град Крагујевац. Желели смо на неки начин и њих да промовишемо и да ваше ученике и професоре упознамо са њиховим стваралаштвом, казао је овом приликом Бјелетић.

Ово је још један вид помоћи, рекла је захваљујући се директорка школе Славица Марковић која је међу донираним књигама препознала и бројне наслове који су нестали у пожару. Сваки динар који смо имали улагали смо у обнову директорске и ђачке библиотеке које смо стално богатили. Вероватно је то био један од разлога што сам после немилог догађаја говорила углавном о штети која је причињена библотечком фонду, истакла је Славица Марковић и додала да је реч о веома значајним издањима. На полицама обновљене библиотеке наћи ће се поред осталих Крагујевачки лексикон, Два века Старе цркве, Фотомонографија Крагујевац за почетнике и староседеоце, Споменица Учитељске школе, Градинари Крагујевца и бројни други наслови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *