Град спреман за градњу јефтиних станова

Свечаним полагањем камена темељца у Нишу и Врању, пре три дана почела је изградња станова за припаднике снага безбедности.

Државни пројекат обухвата изградњу преко 8 хиљада станова. Локалне самоуправе имају обавезу, да на опредељеном земљишту изграде недостајућу комуналну инфраструктуру.

Главни градски урбаниста Александар Ненковић изјавио је за Телевизију Крагујевац да локална самоуправа до сада урадила све што је била у обавези.

Крајем прошле године, Скупштина града Крагујевца донела је одлуку да бесплатно уступи држави земљиште на Денином брду, површине 20 хектара за изградњу 1090 станова за припаднике снага безбедности.

У Крагујевцу је потом, одлуком Владе, основано ново предузеће „Лепеница“ које ће градити зграде за ове намене.

У Службеном гласнику објављена је иформација о оснивању, национални медији пренели су вест, а крај године обележила је процена да ће изградња станова на Денином брду почети ускоро.

Међутим, званичан почетак изградње станова за припаднике снага безбедности, за сада одвија се само у Врању и Нишу.

Главни градски урбаниста Крагујевца, Александар Ненковић наводи да је локална администрација, до сада испунила све обавезе.

Без обзира што изостаје комуникација са ресорним Министарством, главни градски урбаниста ипак очекује ускоро почетак радова на изградњи станова и у Крагујевцу.

Приликом свечаног полагања камена темељца за изгрдњу станова за припаднике снага безбедности у Врању и Нишу, званично је најављено да ће 8 хиљада станова бити грађено по фазама и у Крагујевцу, Новом Саду, Краљеву, Сремској Митровици и Београду.

Од грађевинских компанија држава очекује нижу цену градње, како би коначна цена за оне који купују станове, уз субвенције државе била још нижа.

За сада је обећано да ће њихова цена бити 400 евра по квадрату, које ће заинтересовани купци плаћати 30 година, што значи да су месечне рате још повољније од првих рачуница.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *