Град свакодневно ради на уклањању дивљих депонија

Крагујевац је једна од 30 локалних самоуправа са којима је Министарство за заштиту животне средине потписало уговор о суфинансирању пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и спречавања нелегалног депоновања отпада у 2023. години.

У име града Крагујевца, уговор је у министарству потписао Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине.

Један од главних приоритета Града у протеклом периоду, а са чиме ћемо наставити и даље је уклањање дивљих депонија на територији града Крагујевца и подизање свести код суграђана о штетности одлагања комуналног и осталог отпада на места која нису предвиђена у ту сврху.

Недозвољено одлагање отпада најчешће је покрај саобраћајница, у шумама и коритима река и потока.

Иако Град свакодневно ради на уклањању дивљих депонија, апелујемо на грађане да не загађују животну средину већ да је чувају како бисмо имали шта да оставимо будућим поколењима, поручио је Никезић.

Пилот пројекат уклањања дивље депоније, а потом и пошумљавања како би спречили поновно стварање отпада, покренут је за локацију Метино брдо.

Град Крагујевац је аплицирао код Министарства заштите животне средине пројектом “За чистији Крагујевац” којим је предвиђено чишћење 12 највећих дивљих депонија на територији Града и за ову намену је, казао је Никезић опредељено 1.216.000 динара.

У протекле две године уклоњено је 730 дивљих депонија не територији Србије, а захваљујући уговорима који су потписани са 30 јединица локалних самоуправа биће уклоњено још 170 оваквих локација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *