Град уз помоћ Министарства обновио школу у Ердечу

За  350 ученика Основне школе у Ердечу „Доситеј Обрадовић“ услови образовања од данас су бољи.

У оквиру школског простора, дограђен је објекат површине хиљаду квадрата, чију су изградњу у вредности 90 милиона динара, заједнички финансирали град Крагујевац и Министарство привреде кроз пројекат „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно“.

Ученици су добили фискултурну салу, трпезарију, школску кухињу и дневни боравак. У присуству представника ресорног министарства, града, Шумадијског округа, родитеља и ученика, дограђени објекат свечано је отворен.

Основна школа у Ердечу „Доситеј Обрадовић“ постоји 40 година. Насеље има око четири хиљаде становника и током претходних деценија образовање деце одвијало се у условима који су постојали од изградње објекта.

За адаптацију школе у Ердечу није било раније прилика. Није било новца. Захваљујући држави и локалној самоуправи које потписују пројекат – Градимо заједно од ове школске године ђаци школе у Ердечу имају исте услове за образовање као у градским школама.

Богатији су за фискултурну салу, свлачионице, кухињу, трпезарију и просторију за дневни боравак. До прошле године, најтеже је било организовати час физичког васпитања напољу, или између клупа у учионицама.

Руководство школе наглашава значај дограђеног објекта не само због додатне површине, већ и чињенице да ће простор користити и остали житељи насеља, као и малишани који тренирају плес, карате или остале спортове.

Изградња новог дела школе коштала је 90 милиона динара. Град Крагујевац је обезбедио 70 одсто средстава, док је додатних пет милиона уложио у опремање простора.

У присуству представника ресорног министарства, града, Шумадијског округа и родитеља, свечано је отворен дограђени објекат школе „Доситеј Обрадовић“ чији су ученици припремили пригодан програм. У фискултурну салу одмах су утрчали ђаци свих разреда. Места је било и за одбојку, кошарку и гимнастику.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *