Гради се ново дечје игралиште у Љубиним ливадама

Игралишта за децу у градским и приградским насељима потпуно мењају свој изглед.

Локална самоуправа настоји да у сваком насељу где год постоје услови изгради нова или реконструише постојећа игралишта за децу која се уређују према прописаним стандардима.

Новцем из републичке касе у износу близу пет милиона динара биће изграђено ново дечје игралиште у насељу Љубине ливаде а радови, уколико временски услови дозволе, почињу за неколико дана.

Најмлађи Крагујевчани који живе у насељу Љубине ливаде ускоро ће имати ново игралиште које ће бити уређено по најновијим стандардима.

Биће пуно реквизита за игру и забаву, зеленила, пешачких стаза, клупа за одмор старијих.

Планирана је потпуна реконструкција простора од преко 200 квадрата у Улици Ибарских рудара.

Већи део обезбеђен је у републичком буџету, док ће мањи износ бити издвојен из градске касе, наводи заменик начелника Градске управе за развој, Зоран Ђоровић.

После спроведеног поступка јавне набавке, радови на уређењу партерног простора у насељу Љубине ливаде поверени су предузећу за професионалну рехабилитацију „Шумадија“ ДОО из Крагујевца које ће обезбедити комплетну пројектну документацију, а потом почети са радовима.

Просторно планирање града Крагујевца посебно је видљиво на уређењу зелених површина јер локална самоуправа настоји да се таква места уређују према свим еколошким и урбанистичким стандардима.

Радови на обнови игралишта ће почети за неколико дана, али ће динамику послова диктирати временски услови, кажу у предузећу за професионалну рехабилитацију „Шумадија ДОО“.

Ипак, у овом предузећу тврде да ће пролеће становници овог насеља, најмлађи Крагујевчани али и старији суграђани, дочекати у потпуно обновљеном простору.

Осим дечјих садржаја планирано је постављање клупа и столова за шах које ће моћи да користе старији становници овог градског насеља.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *