Грађани контролишу своје управнике

У циљу спречавања ширења вируса КОВИД-19 на територији града Крагујевца свим регистровним управницима зграда и Скупштинама станара наређена је редовна дезинфекција стамбених зграда у складу са препорукама стручњака.

Како би дезинфекција била што ефикасније спроведена Град Крагујевац је за све грађане и управнике зграда обезбедио контејнере са дезинфекционим средством натријум-хипохлоритом који се налазе на 10 пунктова у граду.

За непоштовање прописаних мера Привредна комора Србије, на иницијативу чланова стамбене заједнице, може професионалним управницима и одузети дозволе за рад. Чланом 14

Одлуке о спровођењу мера на заштити становништва од ширења епидемије КОВИД 19 на територији града, коју је донео градоначелник Крагујевца 18. марта, наређено је

Скупштинама станара и регистрованим управницима да спроведу заштитне мере како би се спречило ширење корона вируса.

Ово је била једна од првих мера, коју је градоначелник донео у циљу зашите становништва од заразе Ковидом 19, а која је врло битна у очувању здравља становника који живе у стамбеним зградама.

По Закону о становању и одржавању зграда члан 52, Привредна комора издаје и одузима лиценце професионалним управницима. Они, по Закону  одговарају стамбеној заједници за штету коју она трпи због пропуста управника у раду, а то се односи и  на непоштовање одлука у циљу спречавања ширења коронавируса.

Чланом 54 Закона, дефинисана је надлежност Привредне коморе Србије у организовању  судове части за повреду професионалних стандарда и нормативе као и изрицање мера за те повреде.

Како би дезинфекција била што ефикасније спроведена град Крагујевац за све грађане и управнике зграда обезбедио је контејнере са дезинфекционим средством натријум-хипохлоритом који се налазе на 10 пунктова у граду преузима се бесплатно.

Мејл на који станари могу пријавити управнике који не раде свој посао, а у овом случају не спроводе дезинфекцију зграда у циљу спречавања ширења вируса је: sudcasti@pks.rs

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.