Грађани Крагујевца ће убудуће имати лакши увид о изградњи

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић потиписали су данас Меморандум о сарадњи који има за циљ подстицање нивоа транспарентности урбанистичког планирања за планове који се буду мењали или усвајали за територију града Крагујевца.

Крагујевац постаје прва локална самоуправа која ће повећати транспарентност израде локалних просторних и урбанистичких планова а грађани и привреда моћи ће у реалном времену да добију обавештења када се покрене иницијатива за измену било ког планског документа.

Град Крагујевац је на овом пројекту изабран као пилот локална самоуправа где ће бити развијена и имплементирана дигитална платформа преко које ће сви заинтересовани добијати информације о изменама актуелних просторно – урбанистичких планова на територији града.

Процес урбанистичког планирања ће убудуће бити знатно ефикаснији, а сви заинтересовани имаће могућност да правовремено реагују и утичу на одлуке о изградњи у свом граду.

Будућа платформа ће имати веб страницу преко које ће грађани СМС и вајбер порукама добијати обавештења о изменама сваког планског документа на нивоу града.

Важан сегмент Е-простора и дигиталне базе података је и развој боље комуникације са грађанима, како би стекли веће поверење у рад своје локалне самоуправе.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *