Градоначелник Дашић организовао пријем за амбасадора Србије у Кореји

Градоначелник Никола Дашић организовао је пријем за новоименованог амбасадора Републике Србије у Републици Кореји Немању Грбића, који је пре ступања на дужност посетио Крагујевац како би се упознао са потенцијалима града и привреде.

„Мислим да постоји огроман потенцијал који није довољно искоришћен и шта год да се помери биће добро, било на плану економске сарадње, инвестиција, а пре свега ауто индустрије“, рекао је Грбић.

Градоначелник Никола Дашић је нагласио да Крагујевац има шта да каже и покаже, јер осим што је универзитетски центар, препознатљив је по индустријској традицији и квалификованој радној снази.

Дашић је подсети да је Крагујевац колевка дуалног образовања и да су међу учесницима овог програма компаније АММ, Унион компонентс, Сименс и Ником.

Додао је да поред градских индустријских зона, Крагујевац једини у Србији има и приватну индустријску зону – Мајнд парк и да су као базу свог даљег развоја Крагујевац одабрали Фијат Крајслер сутомобили, Сименс, Јанфенг, Текниа, Мегле, Фортако, Хедлмајер, Метро, Лидл и друге многобројне компаније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *