Градоначелник Дашић: Посао за још 300 Крагујевчана

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и директор компаније ЦТП Инвест Србије Влатко Ђуричек са сарадницима, обишли су градилиште у Зони пословања Феникс, где је 1. јула почела изградња пословног објекта површине 27 430 квадрата.

ЦТП ће у изградњу уложити 17 милиона евра, а вредност опреме у самом објекту је 20 милиона евра.

У новом погону посао ће добити још 300 Крагујевчана.

У Крагујевцу је ово други објекат холандске компаније ЦТП – индустријског девелопера, који послује у 13 земаља централне и источне Европе.

Иако је у Србији присутан тек три године ЦТП је до сада изградио шест објеката, док су још три у фази изградње, укупне површине 180 000 квадрата.

Крагујевац је један од четири стратешки важна града у Србији, место где треба бити рекао је Влатко Ђуричек директор компаније ЦТП Инвест СРбије.

Крагујевац је регионални центар, седиште Универзитета али и град богате индустријске традиције.

Томе у прилог иде како је рекао и велико задовољство свих наших тренутних послодавац у Крагујевцу.

Од огромног је значаја за инвеститоре и спремност Градске управе и свих институција да благовремено и у складу са свим процедурама испуне своје обавезе.

Тренутно у три компаније ЦТП парка у Крагујевцу, радно је ангажовано 600 људи у првом објекту ЦТП Парка, а у наредној години тај број треба да порасте до 900 запослених.

Након реализације изградње нове фабрике укупан број запослених ће порасти на 1200.

Намера је да се са улагањима у Крагујевац настави, а о даљим плановима компаније ЦТП било је речи на састанку који је уприличен у згради Градске управе.

Састанку су поред градоначелника Николе Дашића, присуствовали Владимир Доби члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима, Александар Милошевић, помоћник градоначелника за капиталне пројекте и сарадњу са Владом Србије, Предраг Пантић начелник Градске управе за развој и заменик начелника Зоран Ђоровић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *