Градоначелник Дашић приредио пријем за заменика амбасадора САД

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић организовао је пријем за новоизабраног заменика амбасадора Сједињених Aмеричких Држава, Џона Гинкла.

Уз осврт на дугогодишње везе између крагујевачких и америчких институција и организација, првенствено образовних установа, на састанку се највише разговарало о унапређењу сарадње у области културе.

Заменик амбасадора Сједињених Америчких Држава, Џон Гинкл, први пут је боравио у Крагујевцу.

Уз осврт на досадашње везе које Крагујевац има са америчким организацијама и институцијама, на састанку са представницима града било је речи о могућностима унапређења сарадње у разним областима.

Повод доласка заменика амбасадора САД-а био је изложба „Заборављена историја“, а највише се разговарало о сарадњи у области културе.

Присутни су се подсетили и ранијих времена.

Крагујевац има дугогодишњу сарадњу са америчким институцијама и организацијама која се огледа у реализацији бројних пројеката.

Америци су највише окренути млади, односно студенти, што указује на јаке везе у области образовања.

Пријему у згради Градске управе присуствовали су и Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу и Филип Бекмен, шеф одељења за јавну дипломатију америчке амбасаде.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.