Градоначелник Крагујевца честитао медијима Дан новинара

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић честитао је медијима Дан новинара.

У поруци градоначелника редакцијама, између осталог се истиче:

У тренутку када се ваша професија налази пред великим изазовима, честитам вам Дан новинара који нас подсећа да је неопходно да предузмемо све што је у нашој моћи да омогућимо новинарима да неометано обављају свој посао.

Значај медијских посленика посебно је видљив у кризним временима која су, нажалост, обележила највећи део протекле године, као и почетак ове, када се цеo свет суочава са пандемијом корона вируса. У тешким условима за рад од почетка пандемије, до наших грађана су стизале правовремене и тачне информације. Оваквим радом, новинари су дали професионални допринос заштити здравља и живота људи, бољем разумевању ситуације и ширењу солидарности, на чему сам вам посебно захвалан. Новинари који професионално обављају свој посао увек ће имати подршку локалне самоуправе, а један од првих корака, на почетку мог мандата био је расписивање конкурса за суфинансирање медијских садржаја.

Због епидемиолошких мера које су тренутно на снази, ове године, Дан новинара ће протећи без планираног сусрета и дружења. Надам се да ће приликa за то бити у наредном периоду, можда већ 3. маја када будемо обележили још један значајан датум за вашу професију – Дан слободе медија, поручио је Никола Дашић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *