Градоначелник Никола Дашић честитао свим добитницима Ђурђевданске награде

На првој редовној седници одборници су усвојили предлог одлуке о додели Годишње награде града Крагујевца – Ђурђевданске награде за 2023. годину.

Желим да честитам свим изабраним кандидатима на Ђурђевданској награди, да се захвалим комисији на раду и на томе што су били максимално објективни и показали интегритет стручно проценивши квалификације у односу на све могуће пропозиције које сама награда подразумева, рекао је градоначелник Никола Дашић.

Биће нам задовољство да се на одговорајућој свечаној седници Скупштине града захвалимо добитницима Ђурђевданске награде на труду који су уложили у претходној години и тако дали допринос у својим областима и свом граду Крагујевцу, поручио је градоначелник.

Ђурђевданска награда у области уметности додељена је Предрагу Илићу и Сањи Живковић за монографију „Кнез Михаило кроз уметност и архив“ и Зорану Игњатовићу за реализацију три самосталне и шест колективних изложби у 2023. години.

У области медицине за увођење и терапијску примену Lu-PSMA у лечењу метастатског кастрацијски резистентног карцинома простате (mCRPC) Ђурђевданска награда додељена је проф. др Миловану Матовићу, у области новинарства добитник је Миодраг Стојиловић за књигу „Крагујевац отворени град који се воли“, а у области образовања Годишња награда града Крагујевца додељена је Марини Петровић Јилих за допринос побољшању квалитета институционализоване наставе на немачком језику и књижевности у 2023. години.

У области привреде Ђурђевданску награду добија компанија LionEight за допринос и подршку привредном и економском развоју града у 2023. години, док у области хуманитарног карактера предложени су Иван Глишовић, Владица Момчиловић, Горан Ћираковић, Милош Илић, Предраг Ђокић, Александар Симовић, Милош Дробњак и Саша Бечановић за учешће у спашавању угрожених лица након разорног земљотреса у Републици Турској 2023. године.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *