Градоначелник са ученицима ТУШ

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима- начелницом Шумадијског управног округа, председником Скупштине града и начелником Школске управе посетио је Трговинско- угоститељску школу „Тоза Драговић“ у којој се одвијају опсежне припреме ученика за Републичко такмичење угоститеља и кулинара у Шапцу 23. и 24. априла.

Посета делегације била је и својеврсна вежба,  јер се ученици и спремају за такмичење које, између осталог, бодује њихова припрему, начин и стил сервирања за пријем.

Градоначелника Крагујевца Николу Дашића са сарадницима колектив средње школе „Тоза Драговић“  дочекао је у најбољем издању.

Спремни за такмичење и то са посебно припремљеним менијем и начином сервирања.

Чак су и пред гостима показали вештине.

Посебно састављен мени за високу делегацију чинила је: пилећа салата, потаж од поврћа, затим чувено јело: турнедо росини, а за десерт је одабран парфе од лешника.

Вредним ученицима градоначелник је уручио симболичне поклоне као подршку за предстојеће такмичење. Град је поносан на своје вредне ђаке.     

Град Крагујевац помаже у складу са надлежностима и могућностима својим образовним установама.

Крагујевачке школе у локалној самоуправи имају истрајног партнера за сарадњу.

Наставак школске године у образовним установама свима је био у интересу.

Предстојећи наступ на Републичком такмичењу угоститеља и кулинара за колектив „Тоза Драговић“ представља још једну прилику да се увећа број освојених трофеја.

И поред одвијања наставе у измењеним околностима, ђаци ове школе освајали су награде на различитим такмичењима.

Некада, пре пандемије, били су и организатори надметања републичког ранга.

Ове године, у складу са инструкцијама Министарства просвете и оперативним планом школе, ученици школе „Тоза Драговић“ због природе образовних профила за које се школују, прилично су ослоњени на практичне вештине и знања.

У години иза нас успели су да изведу праксу у школској кухињи и угоститељским објектима.

Када се могло.

Очекивања од смотре у Шапцу су велика.

Трговинско–угоститељска школа „Тоза Драговић“ у Крагујевцу основана је 1949. године. У школској 2019/2020. години за неки од образовних профила школује се 726 ђака у 28 одељења.

Школа има 115 запослених.

Ученици у овој школи стичу образовање у трогодишњем трајању редовног школовања за кувара, конобара, посластичара, женског фризера и трговца и образовним профилима у четворогодишњем трајању редовног школовања за кулинарског техничара, туристичко-хотелијерског техничара, угоститељског  техничара и техничара дизајна одеће.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *