Градски дата центар биће пуштен у рад половином новембра

Виша саветница при Кабинету председнице Владе, Светлана Јовановић и Михаило Јовановић, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, у пратњи Данила Савића, члана Градског већа за ИКТ, еУправу и „Паметан град“ и Зорана Ђоровића, директора Бизнис иновационог центра, посетили су Универзитет у Крагујевцу.

На састанку је било речи о сарадњи и даљим активностима у реализацији новоакредитованог студијског програма мастер академских студија Информационих технологија, јединственог мастер програма у овом делу Европе – Право у информационим технологијама, функционисању и кадровској подршци Државном дата центру у Крагујевцу, чија се изградња завршава наредне године, функционисању новооснованог Института за информационе технологије и могућностима за студијске боравке најбољих студената Универзитета у Крагујевцу у водећим светским ИТ компанијама.

Након Универзитета, гости су у пратњи градоначелника Радомира Николића обишли Градски дата центар, где је у току инсталирање опреме коју је Кина донирала Крагујевцу. Вредност Хуавеј опреме је два милиона долара.

Ако све буде текло по плану Градски дата центар биће пуштен у рад половином новембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *