Графике осморо уметника изложене у Галерији СКЦ-а

У Контакт галерији Студентског културног центра изложени су радови осморо аутора, који нису само ствараоци, већ и предавачи на уметничким факултетима у Србији.

Поставку под називом „Графика 2“ заинтересовани могу да погледају до 15. јануарa.

Међу изложеним радовима поједини су без назива. Припадају Габријели Булатовић са Факултета примењених уметности у Београду.

Део су поставке којом се пре две године представила београдској публици, а специфични су по томе јер није реч о графичким отисцима, већ матрицама са којих није одштампан ниједан отисак. 

Љубитељима графике се представља и Филип Мисита са Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

Изложени радови, каже, представљају почетак опуса, односно припрему за већа дела која ће настати 2022. године.

Кључна карактеристика поставке под називом „Графика 2“ је то што су аутори предавачи на уметничким факултетима у нашој земљи.

Они су, осим радовима, у креирању изложбе и пратећег каталога учествовали и текстовима на тему сопственог поимања графике.

Слична изложба је организована 2017. године.

Циљ је мапирање позиција са којих се графика као уметничка дисциплина може сагледавати и пружање смерница које би могле да воде до одговора на питања о графици.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *