ГТО Крагујевац бира најлеша дворишта

Градска туристичка организација објавила је конурс за избор најлепших дворишта  на сеоском подручју.

Већ четрнаест година за редом сеоска домаћинства учествују на овом конкурсу за који сваке године влада велико интересовање грађана.

Стручни жири одабраће по три најлепша дворишта  у четири категорије а конкурс за пријављивање домаћинстава биће отворен до 18 . јуна.

Средином јула биће уручене награде најуспешнијим домаћинствима а избор за најлеша дворишта биће организован и у суседним општинама.

 Лепо уређена сеоска дворишта  као са некадашњих разгледница  красе бројна шумадијска села а вредни домаћини  настоје да што лепше уреде своје окућнице.

Свако домаћинство уређује простор по својој жељи и укусу  па је због тога комисија која оцењује дворишта поделила награде у четири категорије.

То је добар начин да се вреднује  предани рад  и награди велики труд који је потребан за формирање травњака, ружичњака, цветних леја.

Градска туристичка организација сваке године формира комисију и организује обилазак дворишта која се такмиче, а сада и позива све заинтересоване грађане да се пријаве на конкурс који ће бити отворен до 18. јуна.

Иначе, идеја о поктерању манифестације ,,Дани отворених дворишта“ потекла је из села Влакча у коме има највише такмичара.  

Стручни жири сваке године има пуне руке посла.

Чланови жирија обилазе домаћинства у намери да оцене како дворишта изгледају а судећи по великом интересовању грађана и ове године пред њима је тежак задатак да одаберу најлепше.

Средином јула планирано је свечано проглашење победника  а најуспешнији домаћини биће награђени цветним садницама и машинама које се користе за вртно уређивање дворишта. 

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *