ГТО „Крагујевац“ добитник прве награде за промо филм

Градска туристичка организација Крагујевц, добитник је прве награде за најбољи промотивни филм о манифестацијама у Србији.

Признање је додељено Крагујевцу за остварење „Ђурђевдански дечији карневал“.

Награда је стигла са Златибора где су одржани једанаести сусрети „Туристичка слагалица“. Туристичка манифестација одржава се традиционално сваке године у различитим крајевима Србије.

„Ђурђевдански дечији карневал“, промо – филм туристичке организације Крагујевца, освојио је Србију. Троминутни филм, у потпуности је реализовала екипа из Крагујевца. Предводио је дугогодишњи сниматељ РТС-а Дејан Тршић.

Препознатљивог стила и перфекције у визуелним садржајима и раније је потписивао промотивне филмове о Крагујевцу, који се издвајају по уметничким кадровима и панорамским пејзажима Шумадије.

Шумадија је апсолутни победник овогодишње „Туристичке слагалице“. Прва три места, освојиле су туристичке организације са подручја овдашњег округа. Друго месту припало је Младеновцу а треће туристичкој организацији из Тополе.

Традиционални слоган Сусрета је „Креирајмо будућност манифестација у Србији-заједно“. На овогодишњем скупу присуствовали су представници покрајинске Владе, покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, велики број туристичких и маркентишких агенција као и произвођача сувенира и хотелијера.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *