ГТО организовала прву водичку туру у овој години

Посетом Музеју „Стара ливница“ и Занатскoj школи која је отворена 1854. године Градска туристичка организација је за суграђане и госте града организовала прву водичку туру у овој години.

Крагујевац је препознатљив по бројним културно историјским споменицима али и по јединственом индустријском наслеђу.

Занимљиво је напоменути да се у последњих неколико година број туриста који посећују Крагујевац увећава али и да су бројни Крагујевчани заинтересовани за водичке туре које организује Градска туристичка организација.

На Тргу тополиваца у Крагујевцу на коме доминира статуета ливца, Крагујевчани међу којима је била већина младих слушали су приче о богатом индустријском наслеђу града.

Још у време владавине кнеза Милоша Обреновића у Крагујевац долазе чувени европски мајстори, заслужни за развој занатских занимања. Предводи их Шарл Лубрије.

Посетиоци водичких тура које су ове године почеле причама о некадашњој моћној индустрији града на Лепеници наводе да многе податке нису знали и да су приче о Крагујевачкој индустрији веома занимљиве посебно младима.

Водичке туре и ове сезоне планиране су сваке друге суботе у месецу.

Циљ је како кажу у Градској туристичкој организацији да суграђане али и посетиоце који долазе у Крагујевац упознају са богатим културно историјским наслеђем .

Крагујевац је одавно препознатљива дестинација на туристичкој мапи Србије.

Људи који воле континентални туризам радо посећују наш град што потврђује и број туриста који се сваке године увећава.

“Крагујевац кроз улице и музеје” је туристичка тура која је прошле године, када смо обележили 200 година од оснивања прве престонице модерне Србије била веома посећена.

Због тога ће ова акција Градске туристичке организација бити настављена и ове године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *