Гужве за тестирање у Институту за јавно здравље у Крагујевцу

Сваког јутра велики број грађана стоји у реду и чека за пи-си-ар тестирање испред Института за јавно здравље у Крагујевцу.

Ради се, углавном, о грађанима који путују у иностранство.

Са друге стране, ред испред Института настаје и у периоду између 9 и 30 и 10 сати за редовне анализе, јер се у том периоду обавља свакодневна дезинфекција простора.

Грађани који одлазе, или треба да се врате у земље у окружењу или друге државе пре поласка на пут раде пи-си-ар тестирање, што је предуслов за улазак, али и да у појединим државама не би били у карантину.

Последњих дана, како наводе у Институту за јавно здравље Крагујевац, повећан је број узорака за комерцијално тестирање на корона вирус, што потврђују и гужве на лицу места у раним јутарњим сатима.

Редови се праве и на главном улазу у Институт за јавно здравље где грађани чекају како би обавили анализе које се раде у Институту а које се не односе на корона вирус.

Гужва настаје само у периоду од 9 часова и 30 минута до 10 сати, када су врата привремено затворена због редовне дезинфекције простора.

Из Института за јавно здравље Крагујевац подсећају да комерцијална тестирања раде сваког радног дана.

Пре пи-си-ар тестирања, потребно је уплатити износ од шест хиљада динара, а приликом тестирања неопходно је да грађани имају код себе пасош или личну карту.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.