Гужве због непоштовања термина за ревакцинацију

Непоштовање заказаног термина за ревакцинацију, заказивање на пет минута и смањен број вакциналних пунктова, разлози су због којих је и данас била гужва испред хале Гордана Гоца Богојевић.

На овом месту где је током викенда једино била организована масовна имунизација за скоро пет хиљада грађана, данас је било нешто мање људи него јуче, али је ипак била потребна помоћ Комуналне милиције.

Надлежни кажу да су сви примили вакцину и да нико није враћен, али и апелују на грађане да поштују заказане тремине, како се не би стварале неоптребне гужве.

Овакву смо слику затекли данас испред спортске хале Гордана Гоца Богојевић где је и током викенда организована масовна имунизација, односно ревакцинација, против ковида 19. Ситуација нешто боља него јуче.

Међутим, превише је људи на једном месту, без икакве дистанце. У самој хали – слика је другачија. Грађани кажу да су на другу дозу вакцине чекали у просеку пола сата, али да сам процес ревакцинације иде веома брзо.

Координатор Тима за масовну имунизацију у овој хали, др Александра Видић подсећа да се вакцинација врши према списковима које добијају од еУправе и да је и јуче и данас, од 8 до 13 сати, ревакцинисано готово пет хиљада људи, махом кинеском и нешто руском вакцином.

Реч је о грађанима који су прву дозу примили на више пунктова – у спортској хали, на Градском сајмишту, у Заставиној амбуланти и амбуланти број 5 у Ердоглији.

Сви они за викенд су били упућени на само један вакцинални пункт. Други разлог за гужву је што се грађани нису придржавали заказаног термина.

Проблем су била и заказивања на по пет минута, што није оптимално време. Ипак, нико није остао а да није примио другу дозу вакцине.

Гужве се не смањују ни у Ковид амбуланти Дома здравља. Последње две недеље повећан је број људи који се јављају, а дневно се прегледа око
600 пацијената.

Према плану имунизације, у хали у Великом парку, сутра пре подне заказана је ревакцинација, док ће поподне неколико стотина грађана примити прву дозу кинеске вакцине.

Иначе, поред спортске хале, гужву смо забалежили и неколико стотина метара даље у Креативном парку.

Препорука стручњака је да родитељи децу, уместо на игралиште, одведу у краћу шетњу, тамо где нема много људи.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *