Хитна помоћ бележи пријем већег броја пацијената

Крагујевачком Заводу за хитну медицинску помоћ претходних дана углавном су се јављали пацијенти са неуролошким проблемима и они са повишеним крвним притиском.

С обзиром на то да у зимским месецима, због снега и поледице, највећу опасност за старије представљају падови, односно преломи костију, из ове службе апелују на грађане да буду опрезни.

Актуелне временска прилике са температуром испод нуле не погодују хроничним билесницима и пацијентима са повишеним притиском.

Због тога су се управо они претходих дана најчешће јављали Заводу за хитну медицинску помоћ у Крагујевцу.

Снег и поледица многима су предходних  дана стварали проблеме, а посебно старијим суграђанима.

За разлику од претходних година, у овом периоду забележен је мањи број повредана.

Због пандемије Ковида 19, запослени у Заводу за хитну медицинску помоћ раде у измењеним околностима.

За екипе које излазе на терен важна је свака секунда, јер што пре стигну до пацијента, он ће брже добити медицинску помоћ.

Зато је, кажу, у случају снежних падавина, важно да од пацијента добију информацију о проходности путева и улица, посебно ако је реч о интервенцији на приградском подручју. 

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.