Хитна помоћ у посебном режиму рада због епидемије Ковида-19

Од почетка пандемије корона вируса Завод за хитну медицинску помоћу Крагујевцу функционише у посебном режиму рада уз поштовање свих препорука републичког Кризног штаба и Министарства здравља.

Сви пацијенти који су се јављају због здравствених проблема добијају помоћ без обзира да ли су позитивни на корона вирус.

Крагујевачки Завод за хитну медицинску помоћ је након проглашења пандемије корона вируса организовао је свој рад у складу са новонасталом ситуацијом.

Екипе Хитне помоћи свакодневно излазе на терен и изложене су ризику, јер међу онима којима је потребна интервенција, има позитивних на корона вирус.

Лекари, техничари и возачи користе основну заштитну опрему како на терену тако и амбиланти како би заштитили себе и пацијенте од заразе Ковидом-19.

На самом почетку пандемије, у амбуланти су одвојене две просторије за преглед деце и одраслих, а потом је ова установа добила посебан контејнер за преглед пацијената са симптомима Ковида-19.

Корона вирусом било је заражено четворо радника Хитне помоћи, али без тежих последица.

После 6 месеци од проглашења пандеије, нови режим рада је сада свкодневница.

Након отварања Ковид амбуланте у Дому здравља, Завод за хитну медицинску помоћ престао је да обавља прегледе пацијената са симптомима корона вируса.

Без обзира на сумњу да је неко потенцијално заражен екипе хитне помоћи интервенишу и збрињавају сваког пацијента.

Лекари ове здравствене установе апелују на сурађане да остану одговорни и поштују прописана правила и савете стручњака како би епидемија што краће трајала.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *