Хитна санација крова и фасаде Окружног суда

Градско веће дало је сагласност за израду Пројекта хитних конзерваторско – рестаураторских радова на санацији крова и фасаде Окружног суда и Начелства у Крагујевцу, с обзиром на то да је реч о непокретном културном добру од изузетног значаја, како за Град тако и Републику Србију.

Крајем априла ове године, дошло је до обрушавања и пада дела фасаде са Зграде Окружног суда и Начелства.

Због опасности од повређивања пролазника јавила се потреба за хитном санацијом фасаде јер су сада угрожене и јединствене споменичке вредности и аутентичност зграде.

Имајући у виду да је одлуком Скупштине града од 18. октобра 2016. године земљиште у јавној својини, површине близу два хектара, на простору иза Економског и Правног факултета пренето на Републику Србију ради изградње Палате правде, санација зграде у којој су тренутно смештени правосудни органи, а која ће бити власништво Града од инетереса је не само за Крагујевац него и за грађане.

Градско веће утврдило је предлог плана генералне регулације „Насеља Метино брдо и Бресница“, као и планова детаљне регулације „Кружни ток код Средње медицинске школе“ и „Касарна Милан Благојевић“ и упутило одборницима на разматрање и одлучивање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *