Хотели спремни за прославе, стадиони за публику, екскурзије на јесен

Ублажавање епидемиолошких мера, кроз одлуку Кризног штаба која је на снагу ступила данас, да се омогући окупљање са максималним бројем од 500 људи, као и дозвола да се публика врати на стадионе са 50 одсто капацитета, хотелијери и спортски радници у Крагујевцу дочекали су спремно.

Предстојећи Арсенал фест већ је испунио смештајне капацитете хотела Крагујевац, а матуре, свадбе и остале прославе биће организоване по редоследу већ резервисаних термина.

Што се тиче екскурзија, већина школа организоваће их у наредној школској години, јер је текућа у завршници.

Хотел Крагујевац, симбол матурских прослава и свадбеног славља, после дуге паузе и одлагања спреман је за дочек гостију.

Две сале за прославе су спремне, а ценовник је на прошлогодишњем нивоу. Смештајни део је оживео. Из дана у дан пристижу најаве резервација, било да је реч о прославама венчања или изнајмљивању соба.

У већини крагујевачких школа у овом тренутку све је подрђено завршници школске године.

Највећа преокупација и ђака и професора тренутно је закључивање оцена.

Прослава матуре доћи ће после најважније активности – доделе сведочанстава.

Кризни штаб је дао зелено светло за екскурзије и рекреативну наставу, али уз препоруку да се сагласи ресорно министарство. У већини школа путовања нису приоритет.

Кризни штаб је дозволио присуство публике на стадионима са капацитетом 50 одсто и 30 одсто у халама. То значи да се на Чика Дачи, од могућих 12 хиљада посетилаца, очекује шест хиљада.

Почетак Супер лиге је 17. jула, коме претходи жреб крајем јуна када ће се знати ко је први противник Радничког.

Повратак гостију, публике, уопште људи на јавним и комерцијалним скуповима радује све у Крагујевцу.

Како кажу запослени у овим делатностима припреме су опсежне.

Присутан је и опрез, јер је управо прошлог лета корона вирус најјачим таласом запљуснуо планету.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.