Хроника региона: Крагујевац планира израду Средњорочног плана развоја за период од три године

У Влади Републике Србије, министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек доделио је градоначелницима и председницима 23 општине, уговоре у вредности од  58 милиона 884 хиљаде динара о суфинансирању пројеката за реализацију израде докумената регионалног развоја.

У име града Крагујевца, градоначелник Никола Дашић потписао је уговор о додељеним средствима у износу од 560 хиљада динара.

Град Крагујевац планира израду Средњорочног плана, свеобухватног планског документа, који се доноси за период од три године.

То ће омогућити повезивање постојећих јавних политика са средњорочним оквиром расхода.

Влада Србије је до сада издвојила близу 299 милиона динара, како би поспешила равномерни раст и развој наше земље, што је један од стратешких приоритета.

Највише новца, 240 милиона динара издвојено је за развојне, инфраструктурне саобраћајне, комуналне и пројекте у другим областима.

Поред додељених уговора за 23 града и општине у Србији, у претходном периоду потписан је и 31 уговор за пројекте у области саобраћајне, комуналне и социјалне инфраструктуре, али и пројекте за подршку малим и средњим предузећима, који ће унапредити живот грађана Србије и обезбедити равномерни развој земље.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *