„Хроника региона“ од 22. септембра на програму РТК

Епидемиолошка ситуација на територији општине Лапово је стабилна, кажу у Дому здравља.

Томе је, према речима надлежних, допринело поштовање превентивних мера – ношење заштитне маске и рукавица и одржавање физичке дистанце.

Мештани Лапова свесни су ризика од заражавања Ковидом 19, због чега у Дом здравља долазе само када је неопходно, док се терапија прописује телефонским путем.

О епидемиолошкој ситуацији у овој општини и другим актуелним темама, биће речи у емисији „Хроника региона“, која ће на програму Телевизије Крагујевац бити емитована у уторак, 22. септембра од 20 часова.

Од почетка епидемије корона вируса, према подацима крагујевачког Иниститута за јавно здравље, у Лапову је регистровано 16 особа заражених Ковидом 19.

Почетком августа забележена су четири нова случаја, а од средине прошлог месеца до сада, за подручје ове општине нису стигли позитивни резултати ниједног ПЦР теста.

Осим пацијената са симптомома корона вируса, запослени у Дому здравља у Лапову збрињавају и остале болеснике, међу којима су хитни случајеви, деца и труднице.

У овој здравственој установи примењују све прописане мере заштите како не би дошло до заражавања Ковидом 19 и ширења инфекције.

Ризика су свесни и корисници услуга здравствене заштите, који у Дом здравља сада долазе само када морају, док се терапија прописује телефонским путем.

О епидемиолошкој ситуацији у општини Лапово, функционисању локалне самоуправе, привредном развоју и програмима у области културе и спорта, биће речи у емисији „Хроника региона“, која ће на програму Телевизије Крагујевац бити емитована 22. септембра од 20 часова.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *