Хуманост Италијана дуга две деценије

Италијанске организације “Не бомбе него бомбоне” из Трста, “Мир сада” из Лека и “Застава Бреша” из Бреше, обезбедиле су и уручиле донацију деци радника “Заставе”.

Финансијску помоћ, у укупном износу од 4 милиона динара, добило је 250-оро деце.

Чланови италијанских хуманитарних организација већ 20 година помажу децу радника “Заставе” који су чланови самосталних синдиката.

Овим хуманим гестом показују колико је за њих важан Крагујевац као сарадник и град са којим је остварено чврсто пријатељство.

Нераскидива веза између ових организација потврђена је кроз дугогодишње заједничке акције.

Помоћ која се сваке године додељује деци Заставиних радника према речима Алберта Ангилерија, потпредседника удружења “Мир сада” из Лека, представља градњу мостова између ова два народа.

Осим што пружају финансијску помоћ деци радника Заставе, италијанске асоцијације улажу и у објекте који су од изузетног значаја за град Крагујевац.

Италијанске асоцијације “Не бомбе него бомбоне” из Трста, “Мир сада” из Лека и “Застава Бреша” из Бреше, само су три од бројних хуманитарних организација које од 1999. године и НАТО агресије помажу крагујевачким породицама.

Поводом 20 година од бомбардавања организована је изложба фотографија које су припремили Италијани.

Приказано је како је изгледала фабрика аутомобила након НАТО бомбардовања и како данас изгледа фабрика “Фијат Крајслер аутомобили”.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *