Хуманост на делу: Донација породици Јанићијевић

Савет Месне заједнице Шумарице организовао је акцију прикупљања новчаних средстава за набавку црепа који је дониран породици Јанићијевић из овог насеља.

Ово није прва акција у којој су, осим донатора, учествовали и мештани Шумарица, а сличне активности организоваће и убудуће.

У улици Банијских бригада у насељу Шумарице станује четворочлана породица Јанићијевић. Све што су стекли од 2009. године, када су се уселили у ову кућу, нестало је у пожару 2015. године.

Сопственим напорима и уз помоћ људи добре воље успели су да делимично надокнаде изгубљено, али је, због недостатка адекватног кровног покривача, њихова безбедност била угрожена.

У случају падавина, због прокишњавања, електрична енергија у овом домаћинству морала је да буде искључена, како не би дошло до струјног удара.

Зоран има 54 године. До пре шест година радио је као шумар, али је из здравствених разлога морао да напусти посао.

Основне животне потребе овај дијабетичар и његова такође незапослена супруга, подмирују новцем који зарађују обављајући различите послове. То је био један од разлога да се Савет Месне заједнице Шумарице определи да помогне баш овој породици.

На територији Месне заједнице Шумарице има око 5.000 становника, а социјално угрожени могу да рачунају на помоћ својих комшија.

Мештани овог насеља су у претходном периоду угроженима донирали одећу, обућу, санитарију и апарате за домаћинство, а прикупњен је и новац за набаку ламината за учионицу у издвојеном одељењу школе “Јован Поповић”, у којој бораве предшколци.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *