Хуманост на делу

На Факултету медицинских наука у Крагујевцу организована је акција добровољног давања крви, у организацији крагујевачког Црвеног Крста, Службе за трансфузију крви.

Бројни студенти, будући лекари, као и волонтери Црвеног крста желели су да помогну, јер заједно чине веома значајан део хумане „породице“ добровољних давалаца крви:Њихово мало некоме значи много, тако да су се и овог пута одазвао велики број.

Студенти, професори и сарадници Факултета медицинских наука, у сарадњи са крагујевачким Црвеним крстом, оправдали су организовање хумане акције и позвали грађане да се у што већем броју укључе у акције прикупљања ове драгоцене течности.

У акцији прикупљено је око тридесет јединица крви, а осим на Факултету медицинских наука, до сада су акције организоване на Правном, Економском и Природно-математичком факултету у Крагујевцу, у којима је прикупљено око 120 јединица крви.

У Служби за трансфузију крви Клиничког центра, кажу, да је највећа потреба за нулта негативном групом.

Хуманост ове врсте је немерљива. Грађани које се укључе у акцију или самоиницијативно дају крв, помажу пацијентима који су животно угрожени.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *