Хуманост повезала Крагујевац и Нову Варош

Хуманост и солидарност са онима којима је помоћ потребна повезала је Крагујевац и Нову Варош.

Хуманитарни скуп “Живот дарују деца” за прикупљање донација за лечење Мионе Миловановић из Крагујевца и Ивана Давидовића из Нове Вароши одржан је у насељу Аеродром.

Угоститељски објекат „Башта”, који је био и један од организатора скупа, читаву данашњу зараду уплатиће за лечење малишана.

Новац од друштвених игара, билијара и пикада, такође ће бити уплаћен на жиро рачун отворен за помоћ Миони и Ивану, као и новац прикупљен у кутијама које су биле постављене током догађаја.

Ауто-мото клуб „034 Racing Тeam” изложио је картинг вицешампиона Србије за 2020. годину, као и возило првака у кружним тркама.
Тркачи овог клуба донели су своје награде, па су заинтересовани могли да се фотографишу са њима.

Посетиоци базара могли су да купе и уметничке слике, поклон „Енерџи студија“, док су храну коју је обезбедила „Панорама”, послуживале куварице тог ресторанa.

У оквиру Дечјег базара, најмлађи су продавали кокице, своје ручне радове, као и школски прибор, који је донирала „Шкода ауто” из Чачка.

Крагујевчанки, седмогодишњој Миони Миловановић, која болује од булбарне парезе, афазије и дисфазије – због чега отежано гута, није у могућности да жваће, а говор јој је нејасан, за одлазак на лечење у Русију потребно је готово 19.000 евра.

Родитељи се већ шест година боре да јој помогну разним физикалним, логопедским и осталим третманима да би напредовала и побољшала своје здравствено стање, али без успеха.

Задња нада им је лечење на клиници у Москви.

Од укупне суме, Миони је хитно потребно 4.000 евра за прву терапију у Русији, коју би требало да прими 5. јула.

Хумани грађани Миони Миловановић могу помоћи слањем СМС-а са садржајем 1030 на број 3030.

За први короак Ивана Давидовића потребно је послати СМС са садржајем 966 на 3030.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *