Хуманост студената на делу

У акцији добровољног давања крви студената крагујевачког Универзитета, прикупљено је 44 јединица драгоцене течности.

Акцију је организовао Факултет медицинских наука у Крагујевцу, у сарадњи са Градском организацијом Црвеног крста, како би се подмириле залихе драгоцене течности.

Добровољни даваоци крви у овој акцији били су студенти свих факултета са подручја Крагујевца који су још једном исказали хуманост у жељи да некоме спасу живот, тако што дарују крв.

Акција добровољног давања крви на Факултету медицинских наука у Крагујевцу традиционална је и организује се два пута годишње.

Студенти медицинских наука свесни су важности донирања драгоцене течности којима је то неопходно, због чега су преузели улогу организатора у сарадњи са Црвеним крстом Крагујевац.

Кампања намењена студентима у Крагујевцу наставља се и акцијом добровољног давања крви у Студентском дому „Вита Јанић”, 12. децембра, у оквиру које се могу одазвати студенти и дајући крв, некоме помогну.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *