И крагујевачки адвокати против новог Закона о парничном поступку

Крагујевачки адвокати окупили су се испред зграде Суда у знак протеста због новог Закона о парничном поступку.

Адвокати сматрају да о Нацрту овог документа нема компромиса и захтевају његово повлачење из скупштинске процедуре.

Нацрт Закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку, који би након завршетка јавне расправе требало да се нађе у скупштинској процедури, изазвао је негодовање адвоката у Србији.

Након колега из Београда, незадовољство предложеним изменама и допунама, изразили су и крагујевачки адвокати, који подсећају за је Закон о парничном поступку основни законски акт не само за грађане, већ и за комплетно правосуђе.

Адвокати поручују да се не боре за свој положај, већ за основно право грађана на приступ суду и на правично и ефикасно суђење, које је држава дужна да обезбеди.

Ово је први протест адвоката у Крагујевцу поводом Нацрта Закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку. Да ли ће поново бити организован зависиће од реакције и одговора надлежних.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *