„И не баш миран“ Давуд Турковић први пут излаже

Млади сликар Давуд Турковић са својом поставком минијатура која носи назив „И не баш тако миран“ први пут излаже пред крагујевачком ликовном публиком.

Аутор је дипломирао сликарство у Новом Пазару, мастер академске студије завршио је на крагујевачком ФИЛУМ-у, а приводи крају и докторске студије на Факултету ликовних уметности у Београду.

Турковић је учесник близу 20 колективних изложби.

Члан је УЛУС-а и тренутно је сарадник у настави на факултету у Новом Пазару на предметима сликање и цртање.

Минијатуре младог сликара Давуда Турковића одишу топлином доносе призоре породичног окуржења, одрастања.

Скоро све су настале на основу личних фотографија. Занимљиво је, да је управо избор рада мијатура подстицао ментор, иначе уметник препознатљив по великим форматима –  професор Горан Ракић, који је Турковићу био предавач током мастер студија у Крагујевцу.

Пандемија је последње три године спутавала уметност, али не и младе сликаре.

Фото апарат, али и бојице и рачунар пресудно су утицали на животни али и уметнички правац сликара Давуда Турковића.

Минијатуре прожете аутобиографским мотивима, Давид Турковић је већ самостално излагао у Новом Саду, Новом Пазару, Београду, Нишу, а у Крагујевцу се могу погледати у Малом ликовном салону до 30. Јуна.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.