И ове године биће проглашена најлепша дворишта у Шумадији

Градска туристичка организација Крагујевац и ове године организовала је традиционалну манифестацију Отворена дворишта током које се бирају најлепша дворишта у четири категорије.

За овогодишње такмичење пријавило се 58 домаћинстава из 13 села у Шумадији.

Манифестација Отворена дворишта одржава се већ неколико година у селима Шумадије са циљем да се очисте сеоске депоније, дворишта испред кућа лепо уреде, али и да се сачува традиција живљења на овим просторима и самим тим развија сеоски туризам.

Ове године и поред епидемије корона вируса за ову манифестацију пријавило се 58 учесника из 13 села у околини Крагујевца.

Највише пријављених било је из села Влакча, а учествовала су и домаћинства из Страгара, Чумића, Церовца, Лужница, Петровца, Новог Милановца, Доњих Грбица, Кормана, Драгобраће, Вињишта, Горње Сабанте и Дулена.

Стручни жири обишао је дворишта која су се пријавила да учествују на такмичењу и крајем недеље биће донета одлука о овогодишњим победницима којима ће бити уручене награде.

Као и сваке године, стручни жири чине представници Центра за пољопривреду и рурални развој и Јавног комуналног предузећа Шумадија са којима Градска туристичка организација већ годинама уназад има успешну сарадњу у организовању ове манифестације.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *