„Игра анђела прва изложба-11 дана“ Славољуба Галића Ђанија у Малом ликовном салону

„Игра анђела прва изложба-11 дана” назив је поставке крагујевачког јувелира и уметника Славољуба Галића Ђанија која је отворена у Малом ликовном салону.

Изложбу чини 11 слика које ће бити изложене до 18. марта.

„Игра анђела“ је циклус радова који ће обухватити три изложбене поставке.

Прву изложбу која носи назив „11 дана“ чини укупно 11 слика.

Друга група радова од такође 11 слика која је у плану носиће назив „22 осмеха“, док ћесе трећа поставка од 11 радова звати „33 корака“.

Бројеви 11, 22 и 33 се дефинишу као анђеоски бројеви – 11 је симбол новог почетка, 22 промена и уздизања, док је 33 симбол анђела чувара који пеужају љубав и подршку.

Комплетан циклус Игра анђела од 33 слике ће по завршетку бити изложен у Београду, где ће већ 1. марта излаже колекцију од експоната „Снови Хиландара“ у крипти храма Светог Саве на Врачару.

Ово је први пут да у храму Светог Саве буде отворена једна ауторска изложба.

Сваки од 33 експоната излаже се у посебно направљеној витрини и израђени су комбинацијом хиландарског гвожђа и манастирских крхотина, племенитих метала и драгог камења, а за ову колекцију Славољуб Галић Ђани награђен је Ђурђевданском наградом, наградом Вукове задужбине и признањем Капетан Миша Анастасијевић.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *