Имунизација и давање крви у „Библиотеци код Милутина“

У циљу скретања пажње јавности на значај имунизације, у једном од најпознатијих угоститељских објеката у Крагујевцу – „Библиотеци код Милутина“, данас је, поред традиционалне акције добровољног давања крви, организована и вакцинација против корона вируса.

Ову идеју, која је наишла на добар одзив суграђана, подржали су град Крагујевац, Дом здравља и Универзитетски клинички центар, а догађају је присуствовао и градоначелник Никола Дашић са сарадницима.

„Библиотека код Милутина“ данас је била отворена за људе великог срца који су желели да дају крв и тако помогну онима којима је то потребно.

Одзив Крагујевчана је био велики, а хуманост су показали даваоци готово свих узраста, који су апеловали на суграђане да следе њихов пример.  

Паралелно са акцијом давања крви одвијала се вакцинација против корона вируса.

Организатори сматрају да је имунизација важна првенствено због заштите здравља, али и због побољшања епидеиолошке ситуације, која је основни предуслов да се угоститељи врате редовном начину рада.

Ову идеју су подржали град Крагујевац, Дом здравља и Универзитетски клинички центар.

У данашњој акцији добровољног давања крви прикуљено је 159 јединица, а вакцину против корона вируса примило је 40 грађана.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *