Имунизација на сеоском подручју почела у Горњим Јарушицама

Имунизација становништва на сеоском подручју, коју спроводи крагујевачки Дом здравља у сарадњи са градском управом и месним заједницама, почела је данас у Горњим Јарушицама.

За вакцинацију се до сада пријавило око 300 становника у селима на територији Крагујевца.

Пункт за вакцинацију сеоског становништва сутра ће бити у Лужницама, а у понедељак, 29. марта у Чумићу.

Из Дома здравља поручују да сви који желе да се вакцинишу против коронавируса вакцином Астра Зенека то могу учинити без заказивања у хали „Гордана Гоца Богојевић“ од 8 до 20 часова.

У Горњим Јарушицама започета је имунизација сеоског становништва против корона вируса.

За вакцину се пријавило 32 мештана овог села.

Имунизација на сеоском подручју обављаће се на пунктовима где се, осим мештана тог села, могу вакцинисати и становници из оближњих места.

За имунизацију на сеоском подручју пријавило се 295 становника међу којима је 36 Рома.

У сарадњи са крагујевачким Унивезитетом и фирмама, у плану је вакцинација заинтересованих студената и запослених у компанијама.

После Горњих Јарушица, вакцинација ће се обављати у Лужницама, Чумићу и осталим селима на подручју Крагујеваца према утврђеном редоследу. Пријава заинтересованих врши се преко месних заједница.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *