Информисање о имунизацији у селу Кутлово

Волонтери градског Штаба за ванредне ситуације посетили су Кутлово и Рогојевац са циљем да информишу мештане ових села о процесу имунизације анти-ковид вакцинама и анкетирају грађане заинтересоване за вакцинацију против корона вируса.

Пријављене породице моћи ће да се вакцинишу током следеће недеље.

Волонтери градског Штаба за ванредне ситуације су са мештанима Кутлова и Рогојевца разговарали о вакцинацији против корона вируса, а заинтересовани су имали и прилику да се на лицу места пријаве за имунизацију, која их очекује почетком следеће недеље.

На терену је је 20 волонтера анкетирало мештане о вакцинацији.

Кутлово има 220 домаћинстава.

Информатива кампања о вакцинацији против ковида 19 је организована јер многи који живе на руралном подручју и даље не знају како да се пријаве за имунизацију.

Зато су представници Савета грађана месних заједница Кутлово и Рогојевац покренули иницијативу да се њихови мештани најпре информишу, а потом заинтересовани и пријаве за вакцинацију.

Лекари подсећају да је имунизација једини начин да се превазиђе пандемија корона вируса.

Волонтери градског Штаба за ванредне ситуације у наредном периоду обићи ће и друга села у околини Крагујевца.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *