Иницијатива за оснивање секције угоститеља Крагујевца

Сектор угоститељства и туризма је највише погођен последицама епидемије корона вируса. Сектор угоститељства и туризма је највише погођен последицама епидемије корона вируса. 

Зато је на иницијативу крагујевачких угоститеља покренута иницијатива за оснивање Секције угоститеља Крагујевца, при Регионалној привредној комори Шумадије и Поморавља.

По увођењу ванредних мера у Србији прво су угоститељски објекти затворили своја врата без икакве помоћи надлежних.

Многи се боре за егзистенцију и њихов обим посла далеко је од профитабилног.

Како би заштитили своје интересе и касније унапредили своје пословање, више од 150 заинтересованих пружиоца услуга хране и пића са територије Крагујевца, покренуло је иницијативу за оснивање Секције угоститеља Крагујевца, при Регионалној привредној комори Шумадије и Поморавља.

Секција би дугорочно пружала подршку овом сектору.

Након оснивања Секције угоститеља Крагујевца биће јасно дефинисане мере које би допринеле ублажавању последица епидемије корона вируса у том сектору.

Иначе у Крагујевцу има око 900 пружиоца услуга хране и пића.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *