Иницијатива за приватизацију РTK

Градско веће на седници одржаној 15. децембра утврдило је предлог Одлуке о покретању иницијативе за приватизацију Привредног друштва Радио телевизија Крагујевац.

Уколико одборници дају сагласност на тај предлог, одлука ће бити достављена Министарству привреде Владе Србије на даље поступање.

На седници су утврђени и предлози одлука о давању сагласности на програме пословања ЈКП “Чистоћа“ и Јавно стамбено предузеће за 2018. годину, о чему се такође изјашњавати одборници градског парламента.

Одборницима Скупштине града Градско веће упутило је и предлог Одлуке о начину утврђивања доприноса за уређивање грађевинског земљишта, којом се поред осталог утврђују зоне и намене објекта, коефицијенти зоне и намене, посебна умањења за недостајућу комуналну инфраструктуру или за једнократно плаћање као и друга питања од значаја за обрачун и наплату доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

Утврђен је и предлог Одлуке о остваривању права на превоз у јавном саобраћају деце припремног предшколског програма, ученика и запослених у основним и средњим школама.

Пред одборнцима ће се наћи и предлог Локалног антикорупцијског плана, предлог Кодекса понашања службеника и намештеника запослених у Градским управама, стручним службама и посебним организацијама који има за циљ да унапреди остваривање и заштиту права и слободу странака, односно, приближи рад органа, служби и организација стварним потребама грађана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *