“Инклузивни дан у Сензорној башти”

У Школи са домом за ученике оштећеног слуха, организовано је дружење под називом “Инклузивни дан у Сензорној башти”, где се велики број деце из вртића “Наша радост” дружио са децом оштећеног слуха.

Дружење је организовано са циљем да се укаже на једнакост деце и пошаље порука да се у игри и дружењу бришу границе различитости.

Игра је део развоја сваког детета, и у тој активности треба да наћи оно што их чини задовољним. Кроз игру деца се ослобађају тензије и стреса.

Троше вишак енергије што омогућава свој деци па и оној којој је потребна помоћ у постизању бољих резултата, едукацији и рехабилитацији.

Тим поводом, Школа са домом за ученике оштећеног слуха, организовала је Инклузивни дан, дружење деце из ове установе и деце старије групе обданишта “Наша радост”, са циљем да се међу децом избришу различитости у игри.

Сензорна башта је опремљена у складу са потребама сваког детета. Омогућене су активности које развијају психомоторне способности не само деце која похађају ову школу, већ за сву децу која желе да се играју, јер им ово игралиште даје потпуну слободу избора игара.

Школа са домом за децу оштећеног слуха константно ради на осавремењавању наставе и обезбеђивању што бољих услова за оспособљавање деце оштећеног слуха у друштвену заједницу.

Ова установа својим радом, залагањем и упорношћу остварују циљеве не само за добробит својих корисника и запослених, већ и за боље услове живота у локалној заједници.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *