Инспектори проверавали угоститељске објекте и трговине

Комунална полиција и Служба комуналне инспекције током дана проверавале су да ли власници крагујевачких угоститељских објеката поштују Уредбу Владе, којом је наложено затварање кафана, кафића и ресторана на територији Србије.

Како наводе комунални инспектори сви угоститељски објекати, које су током дана проверили наишли били су затворени.

Инспектори су контролисали и градске трговине, како би имали увид да ли се прописане мере и у продавницама поштују.

Служба је шареном најлонском траком оградила готово сва места на градским зеленим површинама у парковима.

Kрагујевачки инспектори и Комунална полиција обишли су током дана продавнице у којима према новој Уредби коју је донела Влада Републике Србије не би требало да буде више од пет људи.

Крагујевчани су чекали у реду испред продавнице како би обавили куповину а трговци су у радње пуштали ограничен број грађана.

Потребно је држати и растојање на удаљености од једног ипо до два метра.

Пре уласка у трговински објекат наложено је да грађани обришу обућу дезинфекционим средством којим је натопљен сунђер који је постављен на улазним вратима.

Служба комуналне испекције обишла је током дана бројне трговинске објекте у граду а према речима комуналног инспектора Владислава Босића трговци и грађани поштују мере које су на снази како би се спречила зараза коронавирусом.

Служба комуналне инспекције проверавала је да ли и крагујевачки угоститељи поштују уредбу државног врха којом је наложено затварање објеката.

Угоститељи поштују ову одлуку, кажу инспектори који су током дана наилазили на закључана врата крагујевачких кафана, кафића, ресторана и хотела.

Како би се деловало превентивно у сузбијању и заштити од Ковида-19 и спречила зараза коронавирусом једна од мера владе односи се и на забрану окупљања грађана у градским парковима.

Екипе комуналне полиције су на свим местима у граду црвено белом најлонском траком обележилe сва места која грађани не би требало да користе.

Ова служба апелујуе на Крагујевчане да се држе прописаних мера које су на снази током варедног стања.

Несавесни грађани који још увек нису схватили озбиљност ситуације у којој се налази наша земља и не поштују донете мере биће санкционисани новчаном казном у износу од 150 хиљада динара.

Уколико Комунална полиција уочи непоштовање одлука пријавиће неправилности Полицијској управи у Крагујевцу а надлежно тужилаштво покренути кривични поступак.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.