Институт за јавно здравље обележио своју славу

Институт за јавно здравље Крагујевац обележио је своју славу Живоносни Источник Пресвете Богородице.

Ове године, због новонастале ситуације, колач је резан у присуству свештеника и запослених у овој здравственој установи.

Након још једне успешне године, крагујевачки Институт у наредном периоду планира реновирање просторија, као и набавку нове опреме, ради квалитенијег пружања услуга грађанима.

Први пут делатност дезинфекционе станице, у Крагујевцу је забележена средином 20. века.

Од Хигијенског завода, 2003. године настао је Институт за јавно здравље који и данас ради под истим именом.

Ова специјализована здравствена установа има три основне делатности: здравствену, наставну и научну.

Ове године, због новонастале ситуације и специфичних околности, своју славу Институт је обележио у присуству свештеника и запослених.

У претходне две године крагујевачки Институт за јавно здравље реновирао је већи део зграде, лабораторију, пријем, стерилизацију и перионицу.

У овој години у плану је реконструкција приземља и сутерена.

Најважнији задатак ове здравствене установе је набавка нове опреме, како би стручни кадар био у корак са најновијим светским трендовима, а када је реч о различитим врстама анализа које овај хумани институт ради, у циљу што кавалитетнијег очувања здравља становништва.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *