Интересовање за упис на факултете веће него претходних година

Интересовање будућих академских грађана за упис на неки од факултета Универзитета у Крагујеввцу је велико.

Цена школарина је на свим факултетима остала на порошлогодишњем нивоу, осим на Факултету инжењерских наука и Факултету за машинство и грађевинарство.

Током априла и маја факултети крагујевачког Универзитета традиционално организују манифестације Дани отворених врата, када презентују своје програме и организују припремну наставу за будуће бруцоше.

Припремна настава је увелико у току и односи се на факултете где се полаже математика и предмети из области природних наука.

Интересовање за упис на факултете је нешто веће него претходних година, па се очекује и већи број студената у наредној академској години.

Универзитет у Крагујевцу укупно има 3700 места, од тога су 2600 на терет буџета и 1100 места која су предвиђена за самофинасирајуће студенте.

План је да у јуну буду одређени термини за пријаву на факултете, а након тога ће бити организиовани и пријемни испити и уписи студената. Цене школарина се, углавном, нису мењале.

Са побољшањем епидемијске ситуације, сви факултети су се вратили на напосредан модел наставе. Овакав тренд се очекује и од јесени, па ће студенти наставу похађати као и пре епидемије.

Извештава новинар РТК  Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.