Интернационални фестивал „Исидора Жебељан“ од 15. до 17. јуна

Интернационални фестивал „Исидора Жебељан“ биће одржан од 15. до 17. јуна, саопштио је организатор Фестивала, Музичка омладина-Крагујевац.

Програм Фестивала чиниће концерт Жебељан ансамбла, који ће извести дела Исидоре Жебељан, писана за позоришне представе страних и домаћих продукција, за која је вишеструко награђивана, између осталог са три Стеријине награде, као и четири Yustat награде за сценску музику, округли сто уз пројекцију опере „Две главе и девојка“, прве и једине српске опере која је премијеру у иностранству имала на српском језику, док ће на затварању Фестивала наступити оркестар са солистима, уз нашег истакнутог диригента Премила Петровића, који већ дуже време живи у Берлину и наступа на најзначајнијим фестивалима широм света.

На отварању Фестивала, 15. јуна, биће проглашен победник такмичења младих композитора, а награду ће доделити председник међународног жирија Иво Јосиповић.

Учешће на Фестивалу су до сада потврдиле бројне личности из света уметности – Иво Јосиповић, Аница Добра, Светозар Цветковић, Премил Петровић, Борис Лијешевић, Анета Илић, Борислав Чичовачки.

Значајн оснивања овакве манифестације, посвећене Исидори Жебељан, једној од наших најзначајнијих и у свету најизвођенијих композитора, до сада су препознали и подржали Град Крагујевац, национална платформа Србија ствара, СОКОЈ, музичка компанија Mascom и Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *