Интернационални фестивал музике “Срце Србије“ у Крагујевцу до 31. маја

Крагујевац је домаћин Интернационалног фестивала музике “Срце Србије“ који ће трајати до 31. маја.

У оквиру фестивала биће одржана такмичења и стручна предавања, а љубитељи соло певања, камерне, поп и рок музике, имаће прилику да уживају у оперској представи и мјузиклу.

Интернациоални фестивал “Срце Србије“ организован је у циљу промоције правих музичких вредности и афирмације вокалне музике и вокалног извођења.

Инспирисан је педагошким и уметничким достигнућима проф. др Радмиле Бакочевић, њеним ангажовањем на Универзитету у Крагујевцу и формирањем Катедре за соло певање на Филолошко-уметничком факултету.

На отварању фестивала у свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу наступили су некадашњи студенти Радмиле Бакочевић, захваљујући којој истрајавају не само на професионалном, већ и на путу личног развоја.

Према њиховој оцени овај фестивал је од посебног значаја за млађе уметнике.  

У оквиру фестивала, поред такмичења, биће одржане мајсторске радионице, стручна предавања, оперске представе и концерти, мјузикли и гостовања еминентних уметника и педагога из земље из иностранства.

Интернациоални фестивал “Срце Србије“, који ће бити реализован на неколико локација у Крагујевцу, траје до 31. маја.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *