Инвестиције у пословну инфраструктуру уз помоћ ЕУ

Чланови Градског већа дали су сагласност за поступак јавне набавке за радове на ревитализацији и проширењу браунфилд локација у старој индустријској зони Крагујевац.

Процењена вредност радова је 93,8 милиона динара (без ПДВ-а).

У реализацији пројекта за развој и унапређење пословне инфраструктуре који финансира Европска унија преко програма EU PRO, град Крагујевац учествује са 17,8 милиона динара, а “UNOPS EUPRO“ са 76 милиона динара.

Реч је о изградњи комуналне инфраструктуре и саобраћајница које треба да повежу старе и нове локације у индустријској зони што ће бити од великог значаја за постојеће и потенцијалне инвеститоре, а насеље Илина Вода биће прикључено на нови водовод.

Сагласност је дата и за јавну набавку за пружање услуге експертизе и израде пројекта санације моста преко реке Лепенице –мост испред главног улаза компаније „Фијат Крајслер аутомобили Србија“.

Новац за ову намену, процењене вредности од нешто више од пет милиона, планирана су Одлуком о буџету града Крагујевца за 2019. годину.

Део средстава у износу од 1,4 милиона динара обезбедио је град Крагујевац, а “UNOPS EUPRO“ учествује са 3,6 милиона.

Израдом техничке документације за санацију моста преко реке Лепенице, створиће се услови за његову реконструкцију, што ће омогућити безбедан саобраћај за возила и пешаке.

Чланови Градског већа дали су сагласност и за јавну набавку за извођење радова на изградњи отвореног спортског терена у Великом парку по систему „кључ у руке“.

Реч је о пројекту у оквиру подршке развоју локалне инфраструктуре, који финансира Европска унија преко програма EU PRO, а који ће допринети побољшању услова за спортске клубове, локално становништво, а посебно за ђаке основних и средњих школа.

Град Крагујевац учествује са 3,3 милиона динара, а „UNOPS EUPRO“ са 17,3 милиона.

Усвојен је Програм локација за постављање 113 аутобуских стајалишта на територији града, а дата је и сагласност на закључење Уговора о финансирању издвојеног одељења Балетске школе „Лујо Давичо“ из Београда за школску 2018/2019. годину.

Град ће, са 400 хиљада динара финансирати рад тог одељења у овој школској години на одсеку за класичан балет од првог до четвртог разреда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.