Инвестициони форум града Крагујевца и Крагујевчана који живе у УАЕ

У оквиру промоције потенцијала града Крагујевца на сајму „Expo Dubai 2020“ у српском бизнис хабу, у организацији Привредне коморе Србије, градоначелник Никола Дашић састао се са Крагујевчанима који живе и раде у Уједињеним Арапским Емиратима.

Том приликом су представљени значајни пројекти за Крагујевац, чија је реализација у току или у најави.

Крагујевац данас има велики број одобрених пројеката из градског и републичког буџета у износу од 1.180.000 евра, који можда за Дубаи није велики, али је за Крагујевац огроман.

Реч је средствима која се заиста никада нису слила у наш град, рекао је представљајући Крагујевац градоначелник Никола Дашић.

Говорећи о пројектима који су завршени, који су у току или су у плану, Александар Милошевић помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Србије, посебну пажњу је посветио инвестицијама које је Влада Србије прогласила за пројекте од изузетног значаја, попут инфраструктурног опремања индустријске зоне Мајнд Парк и изградње нове железничке пруге Собовица – Лужнице – Крак Баточина.

Учеснике инвестиционог форума је поздравио Марко Селаковић шеф Канцеларије Привредне коморе Србије у Дубаију и Б2Б директор светске изложбе.

Током форума више инвеститора је показало интересовање за улагање у Србију, као и за могућности које нуди Крагујевац и Мајнд Парк.

Највеће интересовање изразили су инвеститори из аутомобилског и железничког сектора што је добар сигнал за Србију и Крагујевац као инвестициону дестинацију.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *