ИПАРД подстицаји за сеоске домаћине

Носиоци регистрованих и активних пољопривредних газдинстава, који желе да унапреде своје пословање, имају право да конкуришу за подстицаје у оквиру ИПАРД програма.

На први јавни позив, који је отворен до 10. октобра, могу да се јаве и предузетници и привредна друштва, која су разврстана у микро или мало правно лице.

Право да конкуришу на ИПАРД подстицаје имају сеоски домаћини из неколико региона, међу којима је и Шумадијски управни округ.

Неопходно је да се инвестиција реализује у руралном подрују и да укупан број индивидуалних лежајева није већи од 30 у свим категорисаним угоститељским објектима за смештај.

ИПАРД подстицаји крећу се у распону од 5.000 до 300.000 евра, без обзира на укупну вредност инвестиције.

Заинтересовани за ову меру могу да поднесу само један захтев за одобравање пројекта, који може да обухвати једну или више инвестиција.

Детаљне информације о овом програму, као и бесплатну саветодавну подршку, заинтересовани са подручја Шумадије могу да добију у крагујевачкој Пољопривредној стручној саветодавној служби.

Јавни позив доступан је и на сајту Министарства пољопривреде.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *