Италијански баритон Габриел Рибис у Крагујевцу

У Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије наступили су познати италијански баритон Габриел Рибис и сопран Ана Петровић, уз пратњу пијанисте Миливоја Вељића.

Музички центар Кргујевац организовао је Вече италијанске опере, где је публика могла да ужива у најлепшим мелодијама светских композитора.

У Крагујевцу су, по први пут, заједнички концерт одржали италијански баритон Габриел Рибис и Ана Петровић – сопран, уз пратњу корепетитора Миливоја Вељића.

Рибис наступа у најпрестижнијим операма широм Италије, док је међунарну каријеру градио у Шпанији, Немачкој, Јапану, Грчкој и Русији.

Као концертни певач певао је Кармину Бурану као и многе друге класике али се током своје богате каријере опробао и у свременим делима.

Сопран Ана Петровић дипломске и специјалистичке студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду и до сада је одржала више солистичких концерата у Србији, Аустрији, Словенији и Немачкој.

Остварила је и једну од улога у драмској представи “Амадеус”,која је изведена у Београдском драмском позоришту.

Пучинијеве и Вердијеве опере само су неке у којима је ова уметница имала запажене улоге.

Публика у крагујевачкој гимназији уживала је у оперским аријама, посебно припремљеним за вече посвећно италијанској опери.

У наставку концертне сезоне Музичког центра Крагујевац, 10. априла, наступиће акордеониста из Русије – Јуриј Шишкин.

Извештава новинар Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *